ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ενασχόληση μας με την καλλιέργεια της ελιάς ξεκινά από την παιδική μας ηλικία ως δίδυμα αδέρφια, Ελένη και Γιώργος Παπουτσάκη, που αργότερα έγινε συστηματική ασχολία.

Αφιερώσαμε το χρόνο μας στη μελέτη και την ανάπτυξη των εργαλείων της καλλιέργειας των ελαιοδέντρων. Μια συνεχής προσπάθεια για την διατήρηση της γνώσης της παράδοσης. Με την αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να μεταβιβάσουμε στην επόμενη γενιά μια γνώση φιλική με το περιβάλλον και τον σεβασμό προς στον άνθρωπο. Η οικογένεια μας είναι και αυτή μέρος του τόπου.

Τις Αρχάνες.

Τα χώματα της είναι διάσπαρτα από ενδημικά και αρωματικά φυτά αλλά και τις παραδοσιακές καλλιέργειες αμπελιών και ελιάς ονομαστές για την ποιότητα τους. Η χρωματική παλέτα της φύσης διακοσμεί τους δρόμους αλλά και την αρχιτεκτονική και γίνεται τρόπος ζωής και πολιτισμός όλων μας. Οι Αρχάνες είναι μέρος μιας πολυπολυτισμικότητας, άνθρωποι από όλο τον κόσμο μας επισκέπτονται και αρκετοί Ευρωπαίοι επιλέγουν ως μόνιμη κατοικία τους. Η διαδρομή της ιστορία μας είναι ένα Άθλος, όπως ο αγώνας κάθε χρόνο που ξεκινά από τις αρχαιότητες της Κνωσού, ανεβαίνει από το μινωικό μονοπάτι στο ιερό βουνό Γιούχτας και τερματίζει στις Αρχάνες.

Καλώς ορίσατε! 

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ & ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Το είδος της ελιάς που καλλιεργούμε στις Αρχάνες είναι η Κορωνέικη, από την οποία παράγεται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα ελαιόδεντρα μας καλλιεργούνται υπό την επίβλεψη ειδικών γεωπόνων και μεθόδων ολοκληρωμένης διαχείρισης: εμπλουτισμός του εδάφους με φυσική λίπανση, παγίδες για το έντομο δάκος, ήπιους ψεκασμούς με φάρμακα οργανικής καταπολέμησης ασθενειών, ειδικό κλάδεμα των ελαιόδεντρων, προκειμένου το ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ «ΑΘΛΟΣ» να παράγεται με τους ελάχιστα φυσικούς πόρους.
Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου γίνεται τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η συλλογή της ελιάς αλέθεται την ίδια μέρα σε πιστοποιημένα ελαιοτριβεία με εξαγωγή εν ψυχρό για να έχουμε την μέγιστη απόδοση της ποιότητας στο φυσικό χυμό της ελιάς. Το ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ «ΑΘΛΟΣ» εμφιαλώνεται σε ειδικές συσκευασίες και το διαθέτουμε μέσω του οργανωμένου δικτύου διανομής μας 

ΕΜΠΟΡΙΑ & ΔΙΑΘΕΣΗ

Η διάθεση του έξτρα παρθένου ελαιολάδου μας γίνεται μέσω του οργανωμένου δικτύου διανομής εντός και εκτός συνόρων.
Οι πιστοποιημένες συσκευασίες μας καλύπτουν την ανάγκη του κάθε νοικοκυριού με δυνατότητα προσφοράς για τιμή υπερχονδρικής και οποιαδήποτε επαγγελματική ζήτηση.